Akcie Ubisoftu opět výrazně klesly, nejistota roste

Akcie Ubisoftu opět výrazně klesly, nejistota roste

Akcie Ubisoftu opět výrazně klesly, protože jeden z významných menšinových akcionářů tlačí na to, aby společnost přešla do soukromých rukou

Michal_F9/10/2024 27

Ubisoft se nadále potýká s poklesem akcií a rostoucí nejistotou mezi akcionáři. Po slabých prodejích her, jako je Star Wars: Outlaws, a propadu hráčských čísel u XDefiantu se akcie Ubisoftu ocitly na desetiletém minimu.

Akcie Ubisoftu klesají

Akcie Ubisoftu klesly v době psaní článku o více než 7 %, čímž se situace společnosti dostala do ještě většího napětí. V době psaní článku se tak cena akcií pohybuje okolo 13,66 USD dle TradingView.

Pád následoval po tlaku od jednoho z významných menšinových akcionářů, který požaduje, aby Ubisoft přešel do soukromých rukou. Minulý týden také došlo k poklesu akcií po zprávách, že XDefiant ztrácí hráče. Situace byla ještě umocněna vlažným přijetím hry Star Wars: Outlaws, což vedlo k tomu, že cena akcií Ubisoftu klesla na nejnižší hodnotu za posledních 10 let.

Ani poslední tituly nepřinesly kýžený obrat. Vezměme si například Skull & Bones či Avatar: Frontiers of Pandora. Se svými 20 000 zaměstnanci a aktuální tržní hodnotou 1,89 miliardy EUR se Ubisoft ocitá ve složité situaci.

Připnuto:

Žádná hra není připnuta.

Sdílej a poděl se s přáteli:

Hej hráči! Jak se ti to líbilo? Ohodnoť to!