Byli jsme na OvaGames. Jaké to tam bylo?

Byli jsme na OvaGames. Jaké to tam bylo?

O víkendu 13. a 14. dubna jsme se zúčastnili akce v ostravském E-Motion Parku herního veletrhu OvaGames. Jak se nám akce líbila?

Michal_F8/19/2024 25

Víkend 13. na 14. dubna se nesl ve znamení ostravského herního veletrhu OvaGames. Jakožto partneři akce jsme tam nemohli chybět.

Herní veletrh OvaGames

Tým Superpařmeni zamířil na herní veletrh v Ostravě. Až z Českých Budějovic, přes otřesnou D1 daleko na východ. Po příjezdu na parkoviště před E-Motion Park jsme byli překvapeni jeho téměř prázdnou plochou. Náš dojem se však okamžitě změnil, když jsme prostoupili skrze bránu s bannerem nesoucí název 'Vstup na herní veletrh'. Přivítaly nás usměvavé slečny, dostali jsme visačky a plní očekávání vykročili vpřed.

Na začátku nás zaujalo množství počítačů a herních konzolí k dispozici. I když jsme přijeli krátce před polednem, místo bylo již plné návštěvníků, téměř každá herní mašina obsazena. Naštěstí jsme se nemuseli příliš dlouho zdržovat čekáním, protože návštěvníci se u zařízení pravidelně střídali. Hned u vstupu se nacházel stánek 'Hraju hokej', kde na gaučích mohl kdokoliv vyzvat protihráče k souboji v NHL. Nedaleko se nacházela křesla obklopující legendární konzoli PlayStation 2. Po pravé straně podél zdí se rozkládaly stanice s virtuální realitou a kousek dále simulátory řízení s hrou Forza Horizon. Dále jsme narazili na několik řad PC. Na levé straně se táhl parket, u kterého stál stánek s bohatě zásobenou tombolou. Kvůli lepšímu přehledu o veletrhu jsme se vypravili do patra. Zde kromě moderních počítačů byl i stánek s hrou Mafia, a staré počítače, na kterých si návštěvníci mohli zahrát klasiky jako Moorhuhn nebo Bulánci.

Ti, kteří si zakoupili VIP vstup, měli přístup do prostoru s pohodlnými gauči, kde si mohli vybrat nápoje z lednice, uvařit kávu nebo čaj a ochutnat chlebíčky a celkově tak ulevit svým nachozeným nohám. Z patra jsme měli výhled na celý areál. Děti se roztroušeně motaly mezi stánky v hledání volného počítače, zatímco skupinky hráčů se scházely u herních stanovišť. Cosplayerky dodávaly atmosféře pestrý nádech. Návštěvníci se shlukovali kolem PC a konzolí a zapojili se do živých konverzací. Zvuky hlasů se prolínaly s oznámeními z mikrofonu na parketu, kde právě probíhal nějaký turnaj, a v pozadí zněly zvuky závodů motokár.

Rozhodli jsme se pokračovat dále, sestoupili po schodech dolů, když hned po levici se rozléhal zajímavý lyžařský simulátor, kterého jsme si původně nevšimli. Atrakce jako stvořená pro milovníky horských svahů, kteří si letos kvůli počasí na skutečné sjezdovky nemohli zajet. Jelikož nikdo z nás lyžaři, pokračovali jsme dále vzad. Po naší levici nacházely stanoviště cosplayerky v detailně propracovaných kostýmech. Naproti nám lákavě vykukoval bar Murloc, kde nás sympatický mladík zval k ruletě o panáky. Nikdo z nás nezaváhal. Zapojili jsme se, popovídali o veletrhu a ochutnali několik vynikajících drinků z jejich rozmanité nabídky.

Průzkumná cesta pokračovala za barem, kde se otevřel prostor plný počítačů a stolů na beer pong. V tomto zadním úseku veletrhu držel své křídlo tým Fly5esports, který zde pořádal několik turnajů pro návštěvníky veletrhu, třeba v populárním League of Legends, jehož se účastnil i námi vybraný člen.

Zklamáním pro mě nastala situace, když jsem se minul s vývojáři z Perun Creative, známý svou hrou Hobo: Tough Life, a novinkou Kvark. Na druhou stranu jsme se setkali s hvězdami legendárních filmů Párty Hárd a Párty Hárder: Summer Massacre, Jiřím Bohatým a Danielem Žáčkem. Nezapomněli jsme se vyfotit ani s herci z MAFIA: The City of Gamers.

Od her jako Fortnite, League of Legends a Counter-Strike jsme se pustili i do různých simulátorů. Užili si jízdu ve Forza Horizon, kde jsme místo myši s klávesnice ovládali klasické pedály a volant. Nevynechali jsme ani virtuální realitu, zahráli si na konzolích, vyzvali soupeře v Buláncích a jako tým jsme se vydali na jízdu v elektrických motokárách. Nechyběl ani beerpong či šachy. Poznali jsme nové lidi, dozvěděli se něco nového.

Jak bychom tedy ohodnotili herní veletrh OvaGames? Druhý den při návratu domů jsme jednomyslně došli k závěru, že se jedná o vynikající herní akci. OvaGames je skvělá příležitost pro zábavu a setkání s úžasnými lidmi. S nadšením se těšíme na příští rok, kdy se na veletrh opět vypravíme. Možná pro vás příště přichystáme i malé překvapení. Díky OvaGames!

Připravili jsme pro vás také krátké video, které vám ukáže, co všechno můžete na veletrhu objevit, co jsme zde zažili a co viděli. Nezapomeňte se na něj podívat níže. Budeme také rádi za like a odběr.

Připnuto:

Žádná hra není připnuta.

Sdílej a poděl se s přáteli:

Hej hráči! Jak se ti to líbilo? Ohodnoť to!