Microsoft sází na Call of Duty pro zvýšení počtu předplatitelů Game Pass

Microsoft sází na Call of Duty pro zvýšení počtu předplatitelů Game Pass

Podle nových zpráv Microsoft doufá, že přidání Call of Duty do Game Passu výrazně zvýší počet předplatitelů. Vydání Black Ops 6 v rámci předplatného by mělo podpořit růst herních příjmů a přilákat nové uživatele

Michal_F9/14/2024 91
XboxPCNovinky

Rozhodnutí přidat Call of Duty: Black Ops 6 na Game Pass od prvního dne bylo pečlivě zvažováno a nyní Microsoft spoléhá na to, že tento krok zvýší jeho herní příjmy.

Call of Duty: Black Ops 6 v Game Passu

Podle nedávných zpráv se Microsoft rozhodl vsadit na zařazení nové hry ze série Call of Duty, konkrétně Black Ops 6, do své služby Xbox Game Pass, což by mělo podpořit růst předplatitelů a zvýšit herní příjmy.

Tom Warren z portálu The Verge uvedl, že Microsoft dlouho zvažoval, zda má Call of Duty zařadit do Game Passu hned v den jeho vydání, a nakonec se rozhodl zariskovat v naději, že tento krok přitáhne nové hráče.

Microsoft v květnu 2024 oficiálně oznámil, že Black Ops 6 bude dostupné pro všechny předplatitele Game Passu ihned od prvního dne. Tento tah je historický, jelikož jde o vůbec první případ, kdy některý z dílů této ikonické série zamířil do předplatitelské služby současně se svým vydáním.

Jen dva měsíce poté, co byla tato novinka odhalena, společnost oznámila zvýšení cen předplatného až o 25 %. V únoru téhož roku dosáhl počet předplatitelů Game Passu 34 milionů, přičemž hráči si mohli vybrat ze tří různých cenových úrovní.

Microsoft zjevně věří, že Call of Duty přinese významný nárůst v počtu předplatitelů a tím i vyšší příjmy. Zatím však není jisté, jak velký a hlavně trvalý dopad tento krok bude mít. Očekává se, že Black Ops 6 bude pro hráče silným lákadlem, nicméně otázkou zůstává, zda tato strategie dokáže udržet růst předplatitelů i dlouhodobě.

Call of Duty: Black Ops 6 dorazí již 25. října na PC a konzole staré i nové generace.

Máte v plánu hrát nový díl CoD v rámci předplatného Game Pass? Jak se těšíte na nový díl? Dejte nám vědět do komentářů.

Sdílej a poděl se s přáteli:

Hej hráči! Jak se ti to líbilo? Ohodnoť to!