PlayStation 5 Pro se v Česku dostává přes zajímavou cenovou úroveň

PlayStation 5 Pro se v Česku dostává přes zajímavou cenovou úroveň

Sony včera oficiálně odhalilo novou konzoli PlayStation 5 Pro, přičemž současně zveřejnilo i cenovky pro jednotlivé trhy. Nyní už známe i doporučenou maloobchodní cenu pro český trh.

Michal_F9/11/2024 2278
PlayStationNovinky

Společnost Sony přichází s dlouho očekávaným a hlavně spekulovaným modelem PlayStation 5 Pro, která má hráčům nabídnout nejen vylepšený výkon, ale i nové funkce. Nyní se dozvídáme i maloobchodní cenu pro český trh.

PlayStation 5 Pro v Česku

Včerejší představení konzole PlayStation 5 Pro vzbudilo různé reakce, především co se týče ceny. Sony oznámilo, že cena konzole bude činit 699 USD a 799 EUR.

České zastoupení Sony nám následně poskytlo informaci o ceně určené pro místní trh. V České republice byla dle kurzu EUR/CZK doporučená maloobchodní cena konzole upravena na 20 290 Kč, což překračuje pomyslnou psychologickou hranici 20 000 Kč.

Za tuto cenu ale Sony slibuje významná vylepšení. PS5 Pro přináší až o 45 % výkonnější GPU než původní verze, což by mělo zajistit plynulejší herní zážitky a lepší grafiku. Konzole také podporuje technologii PlayStation Spectral Super Resolution (PSSR), která slouží k vylepšenému upscalingu obrazu. Dalším zásadním vylepšením je pokročilý ray tracing, který zajistí realistické osvětlení a stíny, a také 2TB SSD disk.

Sony také potvrdila, že předobjednávky pro PS5 Pro začnou koncem tohoto měsíce, zatímco samotný prodej odstartuje 7. listopadu letošního roku.

Co říkáte na novou konzoli PS5 Pro? Máte v plánu si ji pořídit? Dejte nám vědět do komentářů.

Připnuto:

Žádná hra není připnuta.

Sdílej a poděl se s přáteli:

Hej hráči! Jak se ti to líbilo? Ohodnoť to!