Sony omylem potvrdilo PS5 Pro před oficiálním oznámením

Sony omylem potvrdilo PS5 Pro před oficiálním oznámením

Zdá se, že Sony nechtěně prozradilo hlavní téma nadcházejícího PlayStation Technical Showcase. Na YouTube se objevil neoznačený teaser video s názvem PS5 Pro.

Michal_F9/10/2024 1186
PlayStationNovinky

Zatímco se blíží speciální PlayStation Technical Showcase, Sony možná neúmyslně odhalilo svůj záměr. Video s názvem „PS5 Pro“ bylo krátce dostupné na jejich YouTube kanálu.

Oznámení PlayStation 5 Pro na spadnutí

Zvěsti o nové PS5 Pro, se šíří v posledních týdnech ze všech stran, ale Sony nyní možná omylem potvrdilo její existenci. Na YouTube kanálu PlayStation se totiž objevil teaser s názvem „PS5 Pro“, který byl sice rychle změněn na prosté „PS5“, ale stopy po možném oznámení nového modelu zůstaly. Obrázek naleznete ZDE.

Neplánované odhalení tak jen posiluje očekávání, že Sony brzy představí výkonnější verzi své vlajkové konzole.

Mezi nejvýznamnější upgrady patří zvýšení rychlosti paměti na 576 GB/s, což představuje 28% nárůst oproti současné verzi PS5. Dále by měla konzole podporovat takzvaný High CPU Frequency Mode, který by zvýšil takt procesoru na 3,85 GHz, což by znamenalo vyšší výkon ve hrách.

Co se týče grafiky, PS5 Pro by měla být vybavena GPU, které by bylo až o 45 % rychlejší v renderování než stávající model. K tomu přidejte 2 až 3násobný nárůst výkonu ray-tracingu, a dostanete konzoli připravenou na náročné grafické úkoly, jako je podpora až 8K rozlišení.

Vše jsou však ale jen spekulace, musíme tedy počkat ještě nějakou chvíli na to, než Sony novou konzoli potvrdí.

Zatím se níže můžete podívat na seznam her, které dorazí tento měsíc.

Připnuto:

Žádná hra není připnuta.

Sdílej a poděl se s přáteli:

Hej hráči! Jak se ti to líbilo? Ohodnoť to!