Tvůrci The Day Before opět žádají o dary, chystají se na návrat

Tvůrci The Day Before opět žádají o dary, chystají se na návrat

Fntastic, studio stojící za hrou The Day Before, které se stalo synonymem pro herní podvod, je zpět na scéně s novou iniciativou „Fntastic 2.0“.

Michal_F9/27/2024 104
Novinky

Po katastrofálním vydání hry The Day Before a následném zmizení ze scény se vývojářské studio Fntastic opět objevuje.

Fntastic se vrací, je čas na odpuštění?

Málokdo by čekal, že se Fntastic po svém skandálu vrátí zpět na herní scénu. V prosinci 2023 konečně spatřila světlo světa dlouho očekávaná hra The Day Before, která měla být velkým hitem mezi survivalovými střílečkami. Namísto toho se však ukázala jako naprostý propadák. Hra byla plná chyb a problémů, které rychle vyústily v její stažení z trhu. K tomu všemu studio Fntastic následně zavřelo své dveře a zdálo se, že se s ním herní svět rozloučil nadobro.

Teď, téměř po roce, se Fntastic nečekaně vrací s projektem nazvaným „Fntastic 2.0“. Je to těžko uvěřitelné, řekli bychom až drzé. Nyní se vývojáři snaží získat zpět důvěru herní komunity tím, že přiznávají své chyby a slibují zlepšení.

V překvapivém příspěvku na sociálních médiích tým oznámil, že každý si zaslouží druhou šanci, a uvedl, že pracují na nové hře s názvem „Escape Factory“. Na jejich Kickstarter kampaň zatím zareagovalo jen pár lidí. Demo hry si však můžete stáhnout nyní na Steamu (my v redakci již stahujeme).

Fntastic také odhalili svůj nový plán zaměřený na získání důvěry hráčů prostřednictvím slibu poctivosti, transparentnosti a profesionality. Součástí tohoto plánu je také zveřejnění whitepaperu, kde se vývojáři zavazují k tomu, že zlepší svůj přístup a komunikaci s komunitou. Mnozí z nás by však ocenili, kdyby si tvůrci uvědomili nutnost těchto změn ještě před samotným vydáním The Day Before.

Co říkáte na probuzení studia Fntastic? Dáte studiu ještě šanci? Dejte nám vědět níže do komentářů. Neváhejte se podívat také na naše nejnovější video.

Připnuto:

Žádná hra není připnuta.

Sdílej a poděl se s přáteli:

Hej hráči! Jak se ti to líbilo? Ohodnoť to!